Hypnotherapie


Wat is Hypnotherapie ?


Dit is een therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van hypnose. Wat is hypnose ? Hypnose is een soort van trance waarin men verkeert. Je zou het kunnen vergelijken met een vorm van meditatie. Je bevindt je op dat moment in een ander bewustzijn. Als iemand bijvoorbeeld heel erg verdiept is in het lezen van een mooi boek, kan het zo maar zijn dat die persoon 3 uur later het besef krijgt dat het al 3 uur later is, terwijl hij dacht slechts een uurtje gelezen te hebben. We zijn dan zo in ons bewustzijn gedaald dat we alles om ons heen even vergeten zijn. We zijn op dat moment gefocust op maar 1 ding: het boek. Hetzelfde geldt als we autorijden op de automatische piloot. We rijden van A naar B maar zijn met ons bewustzijn niet bij het auto rijden. Ons onderbewustzijn neemt het dan automatisch even van ons over.


Je kunt het onderbewustzijn zien als een soort grote harde schijf waarop allerlei informatie wordt opgeslagen die we ooit "gezien, gehoord of gevoeld" hebben. Deze informatie wordt door ons lichaam gebruikt om tal van lichamelijke en mentale processen aan te sturen. Het onderbewustzijn leert continu, en is er om ons in leven te houden en te beschermen. Het creert op basis van de ontvangen informatie bepaalde gewoonten en automatismen. Bij positieve ervaringen zullen we in toekomstige situaties automatisch positief reageren op een bepaalde situatie. Daarentegen zal er bij negatieve ervaringen in toekomstige situaties automatisch negatief gereageerd worden.


Door middel van hypnose is het mogelijk om contact te maken met het onderbewustzijn van een client. Wanneer dit contact tot stand gekomen is, kunnen er door de hypnotiseur positieve suggesties mee gegeven worden aan het onderbewustzijn. Deze zullen zich gaan nestelen in het onderbewustzijn en voor nieuw positief en/of ander gedrag zorgen.


Waar kan hypnose voor gebruikt worden ?


  • Traumatische Gebeurtenissen
  • Angsten overwinnen
  • Piekeren, Stress, Malen
  • Versterking Ego en Zelfbewustzijn
  • Verbetering Zelfbeeld
  • Chronische Pijnklachten 
  • Stress, Burn-out, Overspannenheid


Ik kan je helpen om bewust te worden van bepaalde gewoonten en/of structuren in je leven en je leren om deze los te laten. 


Hoe werkt het: door middel van gesproken woord en/of geluid laat ik je contact maken met het onderbewustzijn. Hierbij zit je rustig in een gemakkelijke stoel. Als je liever wil gaan liggen kan dat uiteraard ook. Na enkele minuten bevindt je jezelf in een trance situatie en zullen we in het onderbewustzijn op zoek gaan naar eventuele blokkades en/of beperkingen die in je leven voor stagnering zorgen. Je onderbewustzijn vertelt jou en mij namelijk wat er speelt.


Tijdens de hypnose kun je me duidelijk horen en kun je gewoon praten. Je bent er nog wel bij, maar hebt ook contact met het onderbewustzijn. Overigens is niet iedereen te hypnotiseren. Bij 80% van de mensen is dit echter geen probleem.


Er worden in mijn praktijk geen hypnose-stadia bereikt zoals we deze wel eens op TV zien (voorbeeld: Rasti Rostelli) Deze hypnose vorm wordt vaak alleen gebruikt voor shows en theater. Ik gebruik de lichtere stadia van hypnose. Maar deze is zeker niet minder effectief.


Hypnose Roosendaal

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren