Life Coaching
coach voor jou
coaching roosendaal
coaching

Wat is Life Coaching ?


Life Coaching is het ondersteunend coachen bij de vele levensvragen die wij als mensen tijdens bepaalde levensfases hebben. Je bezoekt een Life Coach als je bepaalde fases in je leven wil verbeteren, of als je vast zit in een bepaalde levensfase. Deze fases kunnen bijvoorbeeld zijn: werk, relatie, familie, geloof etc. Uitgangspunt hierbij is, dat we uitgaan van wat al wel goed gaat in ons leven, in plaats van wat er niet goed gaat. Een positieve benadering dus. Daarbij is het niet de bedoeling dat ik als coach een kant en klare oplossing aandraag voor jouw hulpvraag (lees probleem). Integendeel, samen met jou ga ik op zoek naar de oplossing voor jouw hulpvraag. Deze ligt vaak in jezelf verborgen zonder dat je je daar bewust van bent. Hoe kom je dan bij die oplossing ? Door middel van vraagtechnieken en oefeningen help ik jou om de antwoorden die in jezelf verborgen liggen naar boven te halen. Jij komt dus met jouw eigen oplossing voor jouw hulpvraag. Het werkt vaak niet als iemand anders met een kant en klare oplossing aan komt zetten voor jouw specifieke probleem. Dit komt omdat we als mens allemaal uniek zijn. Wie kent jou tenslotte het beste ? Dat ben jij zelf. Bij oplossingen die we vinden in ons zelf, zijn we veel meer gemotiveerd dan bij oplossingen die iemand anders aandraagt. Logisch, want jij weet als geen ander wat het beste is voor jezelf.


Omdat lichaam en geest nauw verbonden zijn met elkaar is het zeer belangrijk om een goede balans te houden in ons leven. Door allerlei oorzaken kan er een disbalans ontstaan:


  • Traumatische gebeurtenissen (scheiding, overlijden, ongevallen, ziekte, ontslag etc.)
  • Angsten (voor het nemen van belangrijke stappen, voor spinnen etc.)
  • Piekeren (negatieve gedachten hebben)
  • Onzekerheid (niet durven, niet begrepen voelen)
  • Boosheid (frustratie, niet begrepen voelen)
  • Nieuwe levensfase (ander werk, andere relatie)
  • Burn-out achtige klachten (zware vermoeidheid, een vol hoofd, slechte concentratie etc.)
  • Verhoogde gevoeligheid (HSP: high sensitive person)
  • Nieuwetijds kinderen (overgevoeligheid voor prikkels)
  • Spirituele ervaringen die je niet kunt plaatsen (dingen zien/voelen die niemand anders voelt)


Ik help jou om de balans van lichaam en geest weer terug te vinden. Samen onderzoeken we wat jou echt blij maakt in het leven. Dingen die je echt inspireren en energie geven (en geen opgelegde zaken door bijvoorbeeld ouders of maatschappij)