Hypnotherapie


Wat is Hypnotherapie ?


Dit is een therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van hypnose. Wat is hypnose ? Hypnose is een soort van trance waarin je verkeert. Het is vergelijkbaar met een vorm van meditatie. Je bevindt je op dat moment in een ander bewustzijn. Als je jezelf heel erg verdiept in het lezen van een mooi boek, kom je er 3 uur later ineens achter dat het al zo laat is, terwijl je dacht slechts een uurtje gelezen te hebben. Je bent dan zo in je bewustzijn gedaald, dat je alles om je heen even vergeten bent. Je bent op dat moment gefocust op maar 1 ding: het boek. Hetzelfde geldt als je in je auto rijdt op de automatische piloot. Je rijdt van A naar B maar bent met je bewustzijn niet bij het auto rijden. Je onderbewustzijn neemt het dan automatisch even van je over.


Je kunt het onderbewustzijn zien als een soort grote harde schijf waarop allerlei informatie wordt opgeslagen die je ooit "gezien, gehoord of gevoeld" hebt. Deze informatie wordt door ons brein gebruikt om tal van lichamelijke en mentale processen aan te sturen. Het onderbewustzijn leert continu en is er om ons in leven te houden en te beschermen. Het creert op basis van de ontvangen informatie bepaalde gewoonten en automatismen. Bij positieve ervaringen zullen we in toekomstige situaties automatisch positief reageren op een bepaalde situatie. Daarentegen zal er bij negatieve ervaringen in toekomstige situaties automatisch negatief gereageerd worden.


Door middel van hypnose maak je contact met je onderbewustzijn. Wanneer dit contact tot stand  is gekomen, worden er door de hypnotiseur positieve suggesties mee gegeven aan het onderbewustzijn. Deze suggesties nestelen zich in het onderbewustzijn en zorgen voor een nieuw positief en ander gedrag.


Waar gebruiken we hypnose voor ?


  • Traumatische Gebeurtenissen
  • Angsten overwinnen
  • Piekeren, Stress, Malen
  • Versterking Ego en Zelfbewustzijn
  • Verbetering Zelfbeeld
  • Chronische Pijnklachten 
  • Stress, Burn-out, Overspannenheid


Ik help jou om bewust te worden van bepaalde gewoonten en/of structuren in je leven en leer jou om deze los te laten. 


Hoe werkt het: door middel van gesproken woord en/of geluid laat ik je contact maken met het onderbewustzijn. Hierbij lig je op een heerlijke massagetafel. Als je liever wil zitten is dat uiteraard ook mogelijk. Na enkele minuten bevindt je je in een trance situatie en zullen we in het onderbewustzijn op zoek gaan naar eventuele blokkades en/of beperkingen die in je leven voor stagnering zorgen. Je onderbewustzijn vertelt jou en mij namelijk wat er speelt.


Tijdens de hypnose hoor je me duidelijk en geef je antwoord op mijn vragen. Je bent er dus nog wel bij, maar je hebt ook contact met je onderbewustzijn. Overigens is niet iedereen te hypnotiseren. Bij 80% van de mensen is dit echter geen probleem.


Er worden in mijn praktijk geen hypnose-stadia bereikt zoals we deze wel eens op TV zien (voorbeeld: Rasti Rostelli) Deze hypnose vorm wordt alleen gebruikt voor shows en theater. Ik gebruik de lichtere stadia van hypnose. Maar deze zijn zeker niet minder effectief.


Hypnose Roosendaal