Life Coaching (Blog)

Mensen vragen mij weleens of je een serieus probleem moet hebben als je bij een Life Coach langs gaat ?


Dat ligt er natuurlijk geheel aan. Wat is voor jou de definitie van "serieus probleem" ? Wat de een ziet als een uitdaging, kan voor de ander een serieus probleem zijn wat directe beperkingen geeft in iemands leven. Soms hebben we net even een duwtje in de goede richting nodig.


Je hoeft er niet automatisch vanuit te gaan dat er vele sessies nodig zijn om tot een oplossing te komen. Soms komt iemand in 1 sessie al tot inzicht en kan het probleem opgelost worden. Gemiddeld genomen zijn 3 tot 4 sessies vaak voldoende om blijvend resultaat te boeken. Dit in tegenstelling tot de traditionele psychologie waar trajecten vaak veel langer duren.


Stel je eens voor dat je met een kleine investering (3 tot 4 sessies) je leven een stuk prettiger/aangenamer zou kunnen maken ? Wat zou dat met jezelf doen ? Welk effect zou dat kunnen hebben op je relatie, vrienden en/of familie ? Vaak heeft een verandering in 1 levensgebied (voorbeeld: werk) ook effecten op de andere levensgebieden (relatie, vrienden, familie)


Alles wat je nu investeert in je persoonlijke ontwikkeling en persoonlijke groei neem je je hele leven mee. En die investering betaalt zich in de praktijk in veelvoud uit. Je kunt natuurlijk ook altijd nog investeren in een paar chique nieuwe laarzen of de nieuwste i-phone. Maar over een paar jaar zijn deze zaken versleten en niets meer waard.